Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Στη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, παρόντος του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη – Τα όσα τόνισε ο Δήμαρχος


Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος, παρόντος του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη που πραγματοποιήθηκε την 8-11-2017 και ώρα 16:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Λιβαδειά, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής.
Συζητήθηκαν θέματα για τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας κυρίως σε ότι αφορά τον θεσμικό ρόλο, τις αρμοδιότητες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον υπό διαβούλευση νέο εκλογικό νόμο.
Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής στην τοποθέτησή του επεσήμανε τις ανάγκες του Δήμου Αγράφων και τις ελλείψεις σε όλες τις βασικές υποδομές με ιδιαίτερη αναφορά στην οδοποιία (επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου), ενώ στάθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της υποστελέχωσης του Δήμου Αγράφων, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένο προσωπικό, τονίζοντας  χαρακτηριστικά:
«Θα σταθώ σε μία ιδιαίτερη παράμετρο σημαντικότατη και ζωτικής σημασίας για εμάς : Το προσωπικό του Δήμου μας. Όπως ειπώθηκε οι βασικές δομές της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού είναι :
  • Το θεσμικό πλαίσιο
  • Οι πόροι
  • Οι αρμοδιότητες
Και πράγματι έτσι είναι. Όμως όλα αυτά δεν έχουν σημασία εάν δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να τα υποστηρίξει. Έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή του Καλλικράτη (αλλά και παλαιότερα με τον Καποδίστρια) Δήμοι πολλών διαφορετικών ταχυτήτων και δυνατοτήτων.
Το ζήτημα της υποστελέχωσης των μικρών Δήμων είναι αυτό που καίει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Αυτό που θέλω να προτείνω και που τονίζω σε κάθε ευκαιρία και σε εσάς κύριε υπουργέ τόσο στην συνάντησή μας στο γραφείο σας στο ΥΠΕΣ όσο και στην επίσκεψή σας στο Δήμο Αγράφων πριν από 6 μήνες (σας ευχαριστούμε για το γεγονός αυτό), διότι ήταν η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εσωτερικών στο Δήμο μας στα 19 χρόνια της εφαρμογής του Καποδίστρια και του Καλλικράτη, αλλά και σε όλους τους προκατόχους σας είναι τα εξής :
  • Ελάχιστο εξειδικευμένο προσωπικό στελέχωσης των βασικών υπηρεσιών των μικρών Δήμων:
-Με ποιοτικά χαρακτηριστικά (εξειδίκευση ανά υπηρεσία)
-Με ποσοτικά χαρακτηριστικά (ελάχιστος αριθμός εξειδικευμένων υπαλλήλων ανά υπηρεσία )
  • Θεσμοθετημένο με νόμο του κράτους και με υποχρεωτική αμετάθετη θητεία στους δήμους που προσλαμβάνονται.

Επιτρέψτε μου κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι της ΠΕΔ να αναφέρω ότι το σύνολο των υπαλλήλων που υπηρετούν στις βασικές υπηρεσίες του Δήμου Αγράφων ανά υπηρεσία είναι :
  • 3 υπάλληλοι στην διοικητική μας υπηρεσία
  • 3 υπάλληλοι στη τεχνική μας υπηρεσία
  • 4 υπάλληλοι στην οικονομική υπηρεσία  μαζί με το γραφείο εσόδων και τμήμα προσωπικού

Εάν συνεκτιμήθει ότι από αυτούς μόνο οι 4 είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης αλλά και το γεγονός ότι οι μισοί λείπουν με γονικές άδειες, αντιλαμβανόμαστε ότι έτσι πολύ απλά δεν γίνεται να ανταπεξέλθουμε και να λειτουργήσουμε ως Δήμος. Απαιτείται άμεση παρέμβαση.
Σας ευχαριστώ πολύ.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...