Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Μητροπολίτης Καρπενησίου: ''Η Εκκλησία είναι το θεραπευτήριο της ψυχής''

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε χθες Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.Στην φετινή Εορτή, καλεσμένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος και Κατάγκας κ. Μελέτιος.



Πριν το κήρυγμα στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας για την αποδοχή της προσκλήσεως του να παρευρεθούν στην εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου.
Στον εσπερινό Χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος όπου κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
"Κάθε γιορτή ενός Αγίου της Εκκλησίας μας είναι και αφορμή προβληματισμού για εμάς. Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο που γιατρέυει την ψυχή μας. Η Εκκλησία είναι και σχολείο, και στο σχολείο αυτό πρέπει να μαθητεύσουμε έχοντας άγνοια για να γεμίσουμε με γνώσεις. Ο Θεός είναι αγάπη και γαλήνη αλλά εμείς τον έχουμε αποβάλλει από την ζωή μας. Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να προσέυχονται για όλους εμάς, είναι αφανείς".
''Επίσης πρέπει να προσέξουμε'' τόνισε ο Σεβασμιώτατος ''να μην προσπερνούμε τον αγώνα τον οποίο πρέπει να έχουμε για να γίνουμε όλοι Άγιοι και χαριτωμένοι από αρετές''.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στον εσπερινό έψαλλε πολυμελής χορωδία υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κωσταντίνου Πολίτη.
Μετά τον εσπερινό πρίν την απόλυση πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Αλεξάνδρου στους δρόμους του Π. Φαλήρου παρουσία του Δημαρχου κ. Κωστή Χατζηδάκη, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Την Ιερά Εικόνα πλαισίωσε η Μπάντα και Άγημα του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με πλήθος κόσμου όπου συμμετείχε στην Λιτάνευση προς Ευλογία και Αγιασμό.

Σήμερα 30 Αυγούστου 2017, ανήμερα της Εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...