Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ Μεγάλη πυρκαγιά στην Χούνη – Γλίτωσαν εκκλησίες – Στην μάχη της κατάσβεσης και Όχημα με πλήρωμα της ΠΥ Καρπενησίου

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα σήμερα Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, σε γεωργική και δασική έκταση στα Παλιοχώρια της Χούνης της Δ.Ε. Παρακαμπυλίων του Δήμου Αγρινίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αμέσως στο σημείο, μετά από ενημέρωση από τον εφημέριο της περιοχής π. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, (Στη φωτό δίνει μάχη με τις φλόγες), μετακινήθηκαν 17 πυροσβεστικά οχήματα από την Π.Υ. Αγρινίου με βοήθεια από Μεσολόγγι, Πάτρα, ακόμη και από το Καρπενήσι με ένα όχημα και τρεις Πυροσβέστες. Αξίζει να σημειωθεί πως ρίψεις από αέρος επιχείρησαν και 2 πετζετέλ και ένα κάναντερ.

Η πυρκαγιά, που αυτή την ώρα βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει 50 στρέμματα γεωργικής έκτασης (κυρίως ελιές) και δασική έκταση ενώ μετά από μεγάλες προσπάθειες του δυναμικού ιερέα π. Κων/νου Κοντογεώργου και κατοίκων, γλίτωσαν της πύρινης λαίλαπας, τρεις εκκλησίες της περιοχής και ειδικά ο ιστορικός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους, ένα μοναδικό Μνημείο 200 περίπου ετών.  Στο σημείο βρέθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο Διοικητής της Π.Υ. κ. Στρατάκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...