Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο Δήμο Αγράφων






Περισσότερα από 200 άτομα εξετάσθηκαν, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 εξετάσεις, από δεκαέξι (16) ειδικότητες ιατρών, με ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Το πρωί της Παρασκευής, στα ειδικά διαμορφωμένα εξωτερικά ιατρεία που στήθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του χωριού,  στο κτίριο του Δημαρχείου στα Άγραφα, αλλά και στα ιατρεία (Οδοντιατρείο, Ψηφιακός Μαστογράφος, Ακτινογραφίες, Γυναικολογικό και Μέτρηση Ωστικής Μάζας) των Κινητών Ιατρικών Μονάδων, οι γιατροί υποδέχτηκαν τους πρώτους δημότες που είχαν κλείσει ραντεβού για να εξετασθούν, μετά την τέλεση του αγιασμού.
Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις, οι οποίες διεξήχθησαν μέσα σε κλίμα συνεργασίας, τόσο από πλευράς ιατρών και εξεταζόμενων, όσο και από πλευράς του κλιμακίου με το Δήμο Αγράφων.
Κοντά στην αποστολή βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ενώ το καλό παράδειγμα έδωσε και ο πρώτος δημότης του Δήμου, ο οποίος έδωσε αίμα για τη δημιουργία της Τράπεζας αίματος, αλλά έκανε και μια σειρά εξετάσεων.
Επίσης δημιουργήθηκε Τράπεζα Αίματος του δήμου, μετά και την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο ιατρείο στο Κερασοχώρι και το Σάββατο στο ιατρείο των Αγράφων για τις ανάγκες των κατοίκων.
Φορέας Υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αναγέννηση & Πρόοδος (www.randp.gr), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, με την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος, όπως προείπαμε.
Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής, μετά το πέρας των εξετάσεων δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες και προσωπικά όλους τους γιατρούς, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Κλιμακίου, που ήρθαν στα Άγραφα προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν τους κατοίκους των Αγράφων. Εξετάσεις, που τις μέρες που διανύουμε ως χώρα, δύσκολα μπορούν να πραγματοποιηθούν, καθώς τα κόστη τους είναι υψηλά, πραγματοποιήθηκαν αυτές τις δύο ημέρες δωρεάν. Ακόμη οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που χάρη στην ευγενική προσφορά του να χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, πραγματοποιούνται οι ιατρικές εξετάσεις σε δύσβατες και δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, όπως τα Άγραφα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...