Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Με οριακή πλειοψηφία η Ετήσια Γενική Συνέλευση καθότι απουσίαζαν 8 από τα 18 Σωματεία και τα 3 από τα 9 μέλη του Δ.Σ.!!!

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ π. Ευάγγελος Φεγγούλης κάνοντας λόγο για απραξία της Ένωσης στην επίλυση του γηπεδικού στο Δήμο Αγράφων αλλά και για το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, προτείνοντας την άμεση αναδιάρθρωση και αναβάθμισή του.

Με οριακή πλειοψηφία και έντονη την απουσία 8 Σωματείων και 3 μελών του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι, χθες Δευτέρα 26 Ιουνίου 20127, η καθιερωμένη τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων-μελών της ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Από πλευράς ΕΠΣ Ευρυτανίας παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης και οι: Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, Νίκος Δροσίνης, ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας και ο εκπαιδευτής-μέλος της επιτροπής διαιτησίας Γιάννης Καλύβας. 
10 από τα 18 σωματεία έδωσαν το παρών. Οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν οι ακόλουθοι: Κώστας Πασσάς (ΑΠΟΚ Βελούχι), Περικλής Πλακιάς (Αίολος), Δημήτρης Αθανασόπουλος (Άγραφα), Νίκος Μαντζιούτας (Ποταμιά), Ηλίας Μπακόλας (ΑΕΚ), Δημήτρης Κολλημένος (Κεράσοβο), Χρήστος Λάππας (Κρέντη), Λάκης Αναστασόπουλος (ΠΑΟΚ Καρπενησίου), Δημήτρης Αντωνίου(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002) και Χριστόφορος Κατσίκης (Απεραντιακός).

Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών ορίστηκε ομόφωνα ο Λάκης Αναστασόπουλος. Αναγνώστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2018 και ο απολογισμός οικονομικού έτους 2016.
Εν συνεχεία έγινε ο διοικητικός απολογισμός(Εγκρίθηκε και αυτός ομόφωνα) από τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαντζίμα. Ο Πρόεδρος ανάφερε πως σε επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή υπάρχει η υπόσχεση για λύση του γηπεδικού προβλήματος και  σύντομη παράδοση μελέτης για το γήπεδο της Φραγκίστας, ώστε να τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπτητας. Επιπλέον υπάρχει η υπόσχεση από τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου Ταξιάρχη Κουτρομάνο για σημαντικές βελτιώσεις στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου.
Ως πρώτο στόχο έθεσε την επιβίωση των ομάδων, με την ΕΠΣ να βοηθάει σημαντικά στο κομμάτι της διαιτησίας, καθώς οι ρέφερι έπαιξαν τα πιο πολλά ματς προς τιμήν τους άμισθοι. Για την περυσινή υπόσχεση του ΟΠΑΠ για οικονομική βοήθεια δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Έδωσε συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική στις δυο ακαδημίες(Α.Π. Καρπενήσι 2002 και ΠΑΟΚ F.C.), ενώ εξήρε την προσπάθεια των μικτών ομάδων και των προπονητών τους, που παρουσίασαν σημάδια βελτίωσης. Μάλιστα η προετοιμασία θα αρχίσει νωρίτερα φέτος και σε εξέλιξη βρίσκονται οι αιτήσεις για πρόσληψη προπονητών.  Μεγάλη προσπάθεια θα γίνει για διεξαγωγή τουρνουά ακαδημιών, το οποίο  θα γίνει θεσμός, έχοντας ένα αρχικό πλάνο για διοργάνωση μεταξύ μικτών ομάδων της περιφέρειας.
Εν συνεχεία έγινε αναφορά στην πρόοδο της διαιτησίας, η οποία τα πήγε αρκετά καλά φέτος και στόχος είναι η διενέργεια και νέας σχολής.
 Ο λόγος πέρασε στον εκπαιδευτή και στον υπεύθυνο ανάπτυξης της διαιτησίας της ΕΠΣΕ Γιάννη Καλύβα. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συμπαράσταση στον Πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας Νίκο Δροσίνη, στο μέλος της Ε/Δ Γιώργο Παπαδήμο και σε όλο το Δ.Σ. της Ενώσεως. Επιπλέον ευχαρίστησε τα σωματεία για την συμπαράσταση και την επιείκεια προς τα παιδιά που ακολουθούν για πρώτη φορά τον διαιτητικό δρόμο, με αρκετά εξ αυτών να αξιοποιούνται στο Β΄ τοπικό. Αναφέρθηκε επίσης στις νέες αλλαγές κανονισμών. «Οι διαιτητές δεν επιτρέπεται να αναιρέσουν την απόφαση τους» απάντησε σε ερώτηση του εκπροσώπου της Ποταμιάς Νίκου Μαντζιούτα, ενώ τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν συνεχείς ορισμοί ίδιων διαιτητών στις ίδιες ομάδες.
Ένας διαιτητής (Κουρλός) και τρεις βοηθοί διαιτητή (Μπύρος, Κατσαρός Θ., Ελ Ταχάν) θα επιδιώξουν μέσα από τις αγωνιστικές και γραπτές δοκιμασίες να συμπεριληφθούν στους πίνακες Εθνικών κατηγοριών 2017-2018 και αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για το ποδόσφαιρο του νομού μας. Οι 4 ρέφερι βρίσκονται στην τελική ευθεία και ο κ. Καλύβας βρίσκεται δίπλα τους συνεχώς.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΕ περιόδου 2017-2018 οι δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιουλίου, η κλήρωση θα γίνει στις 7 Αυγούστου και η αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 9/10 Σεπτεμβρίου.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ π. Ευάγγελος Φεγγούλης, εκφράζοντας την απογοήτευση του για την τραγική κατάσταση των γηπέδων του Δήμου Αγράφων και την απραξία από την πλευρά της ΕΠΣ επί του θέματος αυτού, τονίζοντας ότι για το πρόβλημα αυτό «Κάνουμε ένα βήμα εμπρός και δυο πίσω». Ζήτησε οι διεκδικήσεις της ΕΠΣ για το θέμα αυτό να είναι ουσιαστικές για να φέρουν αποτέλεσμα, τονίζοντας με έμφαση πως μπορεί αν χρειαστεί να οργανωθεί και ένα συλλαλητήριο για να φτάσει το πάγιο αίτημα αυτό στους αρμόδιους φορείς με περισσότερη δυναμική. «Υπάρχουν παιδιά σε χωριά του Δήμου Αγράφων, που στερούνται ενός γηπέδου ενώ σε άλλα υπάρχουν γήπεδα 5χ5, που δεν χρησιμοποιούνται καθόλου», είπε. Για το ίδιο θέμα δήλωσε ότι παραιτείτε από μέλος της Επιτροπής της ΕΠΣ για το θέμα των γηπέδων στον Δήμο Αγράφων, διότι δεν είδε καμία ουσιαστική κίνηση από κανένα. «Γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τον Δήμο τόνισε, όμως το θέμα είναι τεράστιο και θα πρέπει εμείς ως ΕΠΣΕ να είμαστε περισσότεροι πιεστικοί για να βρεθεί λύση.
Αναφέρθηκε στην δωρεά του χώρου του γηπέδου της Κρέντης, 14 στρεμμάτων, προς την Ένωση για δημιουργία ενωσιακού γηπέδου, τονίζοντας πως θα πρέπει άμεσα η ΕΠΣΕ να αποδεχθεί τη δωρεά και να δρομολογήσει όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου αυτό το γήπεδο να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Την δωρεά παραχώρηση του γηπέδου για να γίνει Ενωσιακό, επιβεβαίωσε και ο παριστάμενος Πρόεδρος του Α.Ο. Κρέντης Χρήστος Λάππας, ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας, καταδικάζοντας τα όσα συνέβησαν σε πρόσφατο αγώνα, παρουσία μάλιστα και μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΣΕ....

Εν συνεχεία ο π. Ευάγγελος μίλησε για την Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, κάνοντας λόγο για πρωτάθλημα … κατάντημα. Ζήτησε την άμεση αναδιάρθρωση και βελτίωση του πρωταθλήματος αυτού, (εφηβικό) για το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί με ένα σοβαρό σχεδιασμό για να μπορέσει έτσι να γίνει η πηγή τροφοδοσίας των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας. Έδωσε συγχαρητήρια στον Γιάννη Καλύβα και στον ΑΠΟΚ, τονίζοντας με έμφαση ότι θα είναι δίπλα τους και σε προσωπικό επίπεδο με κάθε τρόπο. Ευχήθηκε τα καλύτερα στις ομάδες και κλίνοντας τόνισε ότι το Δ.Σ. της ΕΠΣΕ δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται καθότι το τελευταίο διάστημα μέλη του Δ.Σ. απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι κάτιν δεν πάει καλά.... Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα, είπε ο π. Ευάγγελος ζητώντας από τον Πρόεδρο περαιτέρω εξηγήσεις στο επόμενο Δ.Σ. 
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος, ζήτησε από το Συμβούλιο να μην παρασυρθεί από την προεκλογική περίοδο για τις επερχόμενες εκλογές στην ΕΠΟ, αλλά να ετοιμάσει πλάνο διεκδίκησης επίλυσης των προβλημάτων. Τόνισε ότι στηρίζει και αυτός την εκτός απροόπτου σίγουρη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Γραμμένου και κλείνοντας, με την ιδιότητα του κληρικού, κάλεσε το Δ.Σ και τους προπονητές των Ακαδημιών, να συνδιοργανώσουν ένα μίνι τουρνουά στον Δήμο Αγράφων, με την ακαδημία ποδοσφαίρου του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης και άλλων παιδιών από χωριά του Δήμου, στο Κερασοχώρι.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας πρότεινε στο Β΄τοπικό να δίνεται βάση τις ακαδημίες και θα ήταν χαρά να συμμετέχουν όλα τα σωματεία. Ο Κώστας Πασσάς εξέφρασε την απορία του για την μη άνοδο των σωματείων από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΕ.
Ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και προπονητής της Μυρίκης Δημήτρης Αντωνίου έδωσε και αυτός συγχαρητήρια στον ΑΠΟΚ, στην διαιτησία, στον Γιάννη Καλύβα και στα Μ.Μ.Ε. Τόνισε πως το πρόβλημα στον νομό είναι δημογραφικό και πρότεινε να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχους εγκαταστάσεις. Έκανε πρόταση για θέσπιση παιδικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιάγκας μνημόνευσε την προ ετών υποχρεωτική συμμετοχή μικρών ποδοσφαιριστών στην Α΄ΕΠΣΕ, για την οποία ο κ. Αντωνίου είναι υπέρμαχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...