Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Τραγωδία: Κεραυνός σκότωσε κοπάδι με 120 αιγοπρόβατα στα Άγραφα

Σε απόγνωση ο κτηνοτρόφος Δ. Αβράμπος, από τα Άγραφα
 που έχασε ολόκληρο το κοπάδι του από τους κεραυνούς.
Ολόκληρο κοπάδι, έκαψε κεραυνός στα Άγραφα την περασμένη Πέμπτη, καταστρέφοντας ολοσχερώς το βιό ενός κτηνοτρόφου της περιοχής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάνω από 120 ζωντανά σκοτώθηκαν δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στον αγωνιστή για την επιβίωση συντοπίτη μας.  

«Νιώθω σαν να έχασα την οικογένειά μου», είπε στον STAR fm και σημείωσε, ότι ήταν διπλά άτυχος που μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ από την Πέμπτη που εντοπίστηκαν τα νεκρά ζώα, μετέβησαν εκεί την Τρίτη, με αποτέλεσμα να μην βρεθούν όλα, αφού στην περιοχή ζουν λύκοι και αγριογούρουνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛ.Γ.Α. ΤΟΥ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Τι λέει το Άρθρο 2 για την περίπτωση ζημιάς σε ζωικό κεφάλαιο από κεραυνό - Ασφαλιζόμενοι κίνδυνοι (ζημιογόνα αίτια)
Σύμφωνα με το Νόμο 1790/88 και όπως αυτός τροποποιήθηκε με τους Νόμους 2040/92 και 2945/01, αντικείμενο του Κανονισμού είναι οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί με τους οποίους πραγματοποιείται η ασφάλιση του ζωικού κεφαλαίου, οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων και οι συνέπειες από τη μη εκπλήρωσή τους, η απόλυτη απαλλαγή και το ανώτερο ποσοστό μέχρι το οποίο θα ανέρχεται η κάλυψη της ζημιάς, η διαδικασία αναγγελίας, εξακρίβωσης και εκτίμησης της ζημιάς και επίλυσης τυχόν αμφισβητήσεων, τα αρμόδια όργανα, ο τρόπος και η διαδικασία αμοιβής των οργάνων αυτών, ο υπολογισμός και η διαδικασία εκκαθάρισης και καταβολής της αποζημίωσης και η έκπτωση από την παροχή, καθώς και κάθε σχετικό θέμα που αφορά στην εφαρμογή και άσκηση της ασφάλισης.
Η ασφάλιση περιλαμβάνει τις ζημιές, που προκαλούνται στο ζωικό κεφάλαιο από τα φυσικά αίτια: Χαλάζι, Υπερβολικό ψύχος, Χιόνι, Ανεμοθύελλα, Πλημμύρα, Καύσωνας, Κεραυνός , Ζημιά από άγρια ζώα, , και από τις ασθένειες-παθήσεις: άνθρακας, Πνευματάνθρακας, Ιογενής διάρροια (νόσος των βλεννογόνων), Κακοήθης καταρροϊκός πυρετός των βοοειδών (γαγγραινώδης κόρυζα), Γαγγραινώδης μαστίτιδα των αιγών και των προβάτων, παθολογικές καταστάσεις κατά τον τοκετό , λοιμώδης αγαλαξία των αιγών και των προβάτων.
«Κεραυνός», ως κίνδυνος που καλύπτεται ασφαλιστικά από τον παρόντα Κανονισμό , θεωρείται ο θάνατος του ζώου από « κεραυνοπληξία» και καλύπτονται μεταξύ άλλων Αμνοί και ερίφια ηλικίας μέχρι ενός έτους, 0,06 Α.Μ. έκαστον- Αίγες και πρόβατα ηλικίας άνω του έτους, 0,15 Α.Μ. έκαστον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...