Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ



Ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης του Βυζαντινού Ναού του ΣΩΤΗΡΑ, έγινε μετά την χθεσινή επίσκεψη στην Ανατ. Φραγκίστα, της κ. Μαρίας Μερτζάνη, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων & Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η κ. Μερτζάνη, συνοδευόμενη από συνεργάτες της, από την κ. Ιωάννα Μανωλούδη Αρχαιολόγο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας




, τον Δ/ντη των Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Παναγιώτη Κλέσιορα, τον Πολ. Μηχανικό κ. Παναγιώτη Βονόρτα, παρουσία των εκπροσώπων της εκκλησίας, του εργολήπτη κ. Ε. Ράπτη και του συντηρητή κ. Α. Μπέκου, πραγματοποίησε αυτοψία στο Μνημείο, βλέποντας από κοντά την πορεία των εργασιών αλλά και αυτών που θα πρέπει να προστεθούν όσον αφορά την συντήρηση και αποκατάσταση του αγιογραφικού διακόσμου του Ναού. 
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιού στο Καρπενήσι, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα του έργου και κυρίως αυτό της ολοκλήρωσης της συντήρησης και πλήρους αποκατάστασης των μοναδικών τοιχογραφιών του Ναού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, τόσο ο Άρης Τασιός, μετά και την θετική άποψη του Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση όλου του έργου, αλλά και την σύμφωνη γνώμη της κ. Μερτζάνη, όλα δείχνουν ότι στο εν λόγω Μνημείο, θα γίνουν όλες οι εργασίες αποκατάστασης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...