Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙ


Στις εκδηλώσεις Μνήμης για τον Κερασοβίτη αρματολό και ήρωα Κώστα Βελή, που στις 10 Μαΐου 1821 κήρυξε την επανάσταση και έλαβαν χώρα σήμερα Τετάρτη 10 Μάη 2017, στο ιστορικό Κεράσοβο, παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος.






Το εόρτιο της ημέρας, λόγω της εορτής της Μεσοπεντηκοστής ξεκίνησε με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κερασοχωρίου, που είναι η έδρα του Δήμου Αγράφων, χοροστατούντος του Επιχωρίου Επισκόπου, που ήταν πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Συριανό, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων π. Ευάγγελο Φεγγούλη και τον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο Βλάχο.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καρπενησίου προχείρισε σε Αναγνώστη τον κ. Νικόλαο Μακεδόνα, ψάλτη της περιοχής, στον οποίο ευχήθηκε να είναι άξιος αυτής της τιμής που του έδωσε η εκκλησία. 
Λίγο αργότερα, ακολούθησε η επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία του χωριού, στον εκεί ανδριάντα του Ήρωα Κώστα Βελή και η παρουσίαση πατριωτικών και εκκλησιαστικών ύμνων από την Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «Η Αγία Σκέπη», υπό τη διεύθυνση της κ. Χρυσούλας Τασολάμπρου.
Η πολύ καλά οργανωμένη αυτή εκδήλωση Μνήμης, από τον Δήμο Αγράφων και τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασοχωρίου, για τον Ήρωα Κώστα Βελή στο Κερασοχώρι, ολοκληρώθηκε με την επίδειξη παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου – Ευρυτανίας.
Ο Μητροπολίτης συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση, εκφράζοντας ιδιαιτέρως τις ευχαριστίες του στα μέλη της χορωδίας και του χορευτικού που παραβρέθηκαν σε αυτή την σπουδαία μέρα για το Κερασοχώρι. Τα συγχαρητήρια του έδωσε προς όλους και ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πέραν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου και του Ιεροκήρυκος π. Νήφωνα, ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, η Π.Σ. Κατερίνα Καλαντζή, Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Τάκης, Λεωνίδας Τελώνης, Θεόδωρος Τσιάμης,  η Εντεταλμένη Δ.Σ. Βασιλική Φεγγούλη, ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας Θανάσης Τσαπρούνης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Τ.Κ. Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, ο δυναμικός Πρόεδρος Χρήστος Κοσμάς και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κερασοβιτών, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όλων των Σχολείων της Κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί κάτοικοι.  

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...