Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Δυναμική παρέμβαση Κοντογεώργου στη Βουλή για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού

Με θέμα την ανάπτυξη του Θρησκευτικού και Προσκυνηματικού Τουρισμού, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής. Στη συνεδρίαση μίλησε για το θέμα ο Βουλευτής Ευρυτανίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάπτυξη του Προσκυνηματικού Τουρισμού και στην Ευρυτανία. Ο Κώστας Κοντογεώργος αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά μνημεία του τόπου μας,
προτείνοντας στην Επιτροπή και στο Υπουργείο Τουρισμού να προβεί στα δέοντα προκειμένου αυτά τα Μνημεία και τα Προσκυνήματα να γίνουν Τουριστικοί Προορισμοί μέσα από ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχεδιασμό.  «Ο Θρησκευτικός Τουρισμός τόνισε ο Βουλευτής μπορεί να γίνει πυλώνας ανάπτυξης και για την Ευρυτανία»
Στη συνεδρίαση μίλησαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γ. Τζιάλλας, ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος εκπροσωπώντας τις ΙΜ της Δωδεκανήσου και οι εκπρόσωποι – συντονιστές των Επιτροπών Θρησκευτικού Τουρισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης, Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος και Πέτρας & Χερσονήσου Γεράσιμος, αντίστοιχα καθώς και ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου π. Σπυρίδων Κατραμάδος.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης ανέφερε ότι στόχος είναι ο σχεδιασμός για ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού με σύγχρονα χαρακτηριστικά, με την ευρεία χρήση της νέας τεχνολογίας στην προβολή των σημαντικών πολιτισμικών και θρησκευτικών μνημείων της Χώρας και εντέλει, τη διαμόρφωση μιας καινούργιας αντίληψης για έναν υγιή Θρησκευτικό Τουρισμό, που θα αποτελεί όχι μόνο μια επικερδή επένδυση αλλά και μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...