Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

O Μητροπολίτης Καρπενησίου στη Νάξο για την εορτή της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας




 Στη Νάξο, ταξίδεψε την περασμένη Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, προσκεκλημένος του Επιχωρίου Μητροπολίτου, Παροναξίας κ. Καλλίνικου, προκειμένου να βρεθεί στην εορτή της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας που αποτελεί και την επίσημο πολιούχο της πρωτευούσης της νήσου Νάξου.  







Στα πλαίσια αυτά το απόγευμα της Κυριακής 20-11-2016 μεταφέρθηκε λιτανευτικά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζοωδόχου Πηγής Νάξου (όπου φιλοξενείται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους ) στο παρακείμενο Παρεκκλήσιο της Παναγίας και εκεί τελέσθηκε κατά το έθος ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Προ του «Νυν απολύεις. « ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης προσφώνησε τους προσκεκλημένους για την πανήγυρη Ιεράρχες, και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στον χοροστατούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική Εορτή. Ακολούθησε η Μικρά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και μετά το πέρας της Παρακλήσεως Ιερά Αγρυπνία μέχρι της πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Δευτέρας.


Την Δευτέρα 21-11-2016 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  συνιερούργησε στο αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία των Στρατιωτικών Αρχών του νησιού. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Έπαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι τοπικές αρχές (Δήμου και Περιφέρειας) εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών, λιμενικών, πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του νησιού, καθώς και μεγάλη αντιπροσωπεία Καθηγητών, Δασκάλων και μαθητών – μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι με τις γαλανόλευκες σημαίες κόσμησαν τη μεγάλη Θεομητορική εορτή. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος, μετά το πέρας της οποίας ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς και συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και τέλεση της Πανηγύρεως, τα σχολεία και τον ευσεβή λαό για τη συμμετοχή τους. Μεγάλο πλήθος ευσεβών Ναξίων συμμετείχε και φέτος στο διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...