Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα η Εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου














Με λαμπρότητα και κατάνυξη, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, τόσο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Κρέντη του Δήμου Αγράφων, όσο και στο ομώνυμο ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι.  













Το εόρτιο στην Ενορία της Κρέντης ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και συνεχίστηκε την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της εορτής, με την Πανηγυρική μετ΄ αρτοκλασίας Θεία Λειτουργία.
Πλήθος ευσεβών χριστιανών και οι άρχοντες του τόπου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ιερό Ναό, συμμετέχοντας με κατάνυξη στις ιερές ακολουθίες και στην εόρτιο Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η ευλάβεια του συνόλου των Ευρυτάνων, στον Άγιό μας, για μια ακόμη χρονιά οδήγησαν πολλούς πιστούς στην Κρέντη, για να προσκυνήσουν την χάρη του λαοφιλούς και θαυματουργού Αγίου της Εκκλησίας μας. 
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, το πρωί εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου όπου έψαλαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Συριανού, Ιεροκήρυκος και εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, που ήταν πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, π. Ευάγγελο Φεγγούλη, τους Ιερομονάχους, π. Ιλαρίωνα Λιάσκο και π. Γεράσιμο Τσιρώνη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Απεραντίων π. Νικόλαο Ζαχαράκη, τον π. Βασίλειο Βλάχο, εφημέριο Κερασοχωρίου, τον π. Νικόλαο Ριζογιάννη, εφημέριο Επισκοπής, τον π. Πέτρο Κώτσια, εφημέριο Βαλαώρας, τον π. Αθανάσιο Μώκα, εφημέριο Δαφνούλας, τον π. Δημήτριο Κολοκούρα, εφημέριο Παλαιοκατούνας και τον π. Βασίλειο Ρεσίτη εφημέριο Χρυσόβων.
Θεόπνευστο και ευλογημένο το κήρυγμα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνα Συριανού, νέου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου με ξεχωριστή αναφορά στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Αγίου. Ο π. Νήφων αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Άγιο της «υπομονής», ο οποίος αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί για όλους τους Χριστιανούς άγιο παράδειγμα ήθους, πίστης, αλλά και ευσέβειας, επισημαίνοντας, ότι η μνήμη Αγίου θα πρέπει να είναι και μίμηση Αγίου, στη ζωή των Χριστιανών. 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλαν καλλίφωνοι ιεροψάλτες και τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, ο εφημέριος ευχαρίστησε τον π. Νήφωνα για την παρουσία του στην πανήγυρη, χαρίζοντας του ένα επιτραχήλιο, με παραστάσεις των Αγίων Αποστόλων, ευχόμενος όπως ο Άγιος Νεκτάριος τον χαριτώνει και τον ενισχύει στο σπουδαίο αποστολικό έργο που έχει αναλάβει στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου ως νέος Ιεροκήρυκας. Επίσης ο π. Ευάγγελος ευχαρίστησε τους ιερείς που παραβρέθηκαν στην εορτή, τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους όπως και το χριστεπώνυμο πλήρωμα. 
Τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Κρέντη, ο Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής, οι Αντιδήμαρχοι Βάσω Φεγγούλη, Θεόδωρος Τσιάμης, Απόστολος Μάκκας, η Πρόεδρος του χωριού κ. Μαρία Βούρτσα – Μαρούλη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Κολοκώτσιος, ο Πρόεδρος Παλαιοκατούνας Θωμάς Γκούρλιας, άλλοι τοπικοί παράγοντες και όπως προαναφέραμε πλήθος πιστών που γέμισαν ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή εορτάζοντα Ναό του Αγίου. 
Για άλλη μια χρονιά, ο εφημέριος του χωριού και το Εκκλ. Συμβούλιο, προσέφεραν πλουσιοπάροχη την αγάπη τους και την Αβραμιαία φιλοξενία τους, τόσον προς τους ιερείς και τους άρχοντες του τόπου, όσο και προς τους προσκυνητές, με τράπεζα αγάπης στην φιλόξενη αίθουσα του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας, που ετοίμασαν με μεράκι και πολύ φροντίδα οι γυναίκες του χωριού.  

Με αγρυπνία και Θεία Λειτουργία εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο ησυχαστήριο της Ιεράς Μονής Τατάρνης στο Καρπενήσι. Πλήθος πιστών, τόσο το βράδυ, όσο και την αγιώνυμον ημέρα, συμμετείχαν ευλαβώς στις κατανυκτικές ακολουθίες, λαμβάνοντας στο τέλος την ευχή του Καθηγουμένου π. Δοσιθέου και των πατέρων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...