Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ποιοτικός και αποτελεσματικός μέχρι σήμερα ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ) και στην Ευρυτανία

 Ο επιτυχημένος, ανά την επικράτεια, θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ) συμπλήρωσε τους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας του και στην Ερυτανία, με προγραμματισμένα δρομολόγια σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων. Οι υπηρεσίες, που κυρίως, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα παρείχε, αυτό το διάστημα, στους πολίτες ήταν :

·         η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής,
·         πληροφορίες για έκδοση εγγράφων,
·         η επίλυση – διευθέτηση παραπόνων και διαφορών μεταξύ πολιτών,
·         η παροχή συνδρομής – βοήθειας σε πολίτες,
·         η υποβολή μηνύσεων από πολίτες
Κινητές Αστυνομικές Μονάδες λειτουργούν σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου « Α.Ε.Τ.Ο.Σ. » για την Αστυνόμευση –Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Σκοπός των κινητών Αστυνομικών Μονάδων είναι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειάς μας, μεταβαίνοντας σε προγραμματισμένο πάντα χρόνο, σε χωριά και κωμοπόλεις των Περιφερειακών Ενοτήτων, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό, ο οποίος τους επιτρέπει την παροχή επιτόπιων αστυνομικών υπηρεσιών.
Τα ακριβή δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων γνωστοποιούνται έγκαιρα, σε εβδομαδιαία βάση, στους δημοσιογράφους της Περιφέρειας και δημοσιεύονται στο τοπικό Τύπο ώστε οι πολίτες να μπορούν να πληροφορηθούν για τη παρουσία των Κ.Α.Μ. στη περιοχή τους. Παράλληλα τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) ενώ οι πολίτες μπορούν να πληροφορούνται και για την παρουσία των Κ.Α.Μ. στην περιοχή τους απευθυνόμενοι τηλεφωνικά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική – εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές. Καλή συνέχεια για ποιοτική και αποτελεσματική αστυνόμευση, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι κάτοικοι όλων των χωριών της Ευρυτανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...