Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Προκοπίου Παλαιοκατούνας από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο



Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέσθηκαν σήμερα Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Προκοπίου Παλαιοκατούνας του Δήμου Αγράφων.












Το πρωί του Σαββάτου, ο Άγιος Καρπενησίου, πλαισιωμένος από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες, π. Χερουβίμ Αποστόλου και π. Νήφωνα Συριανό, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, Αγραίων και Απεραντίων π. Ευάγγελο Φεγγούλη και π. Νικόλαο Ζαχαράκη, τον εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο Κολοκούρα, τους Ιερομονάχους π. Ιλαρίωνα Λιάσκο, π. Γεράσιμο Τσιρώνη, και ιερείς της περιοχής, τέλεσε την ακολουθία του Όρθρου, την λιτανευτική πομπή και ακολούθως, σύμφωνα με το Τυπικό τα Εγκαίνια στον μνημονευθέντα Ιερό Ναό και προέστη της πρώτης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
Ο Σεβασμιώτατος επεξηγούσε βήμα προς βήμα  τα γενόμενα κατά την τελετή των ιερών Εγκαινίων και τον συμβολισμό τους,  ευχόμενος εις άπαντες όπως οι Άγιοι που τοποθετήθηκαν στο «φυτό» της Αγίας Τραπέζης, να τους σκεπάζουν πάντα και να τους φρουρούν.
Τα τελούμενα παρακολούθησαν αρκετός κόσμος, ο οποίος προσήλθε με περισσή χαρά για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός στον Δήμο Αγράφων. Μεταξύ αυτών, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων, Βάσω Φεγγούλη και Απόστολος Μάκκας, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ηλίας Πολύζος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σωτήρης Διώτης, Παντελής Κολοκώτσιος, Κώστας Μάκκας, ο Πρόεδρος του Χωριού Θωμάς Γκούρλιας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος λαού.
Προ του Δι΄ ευχών, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων καλωσόρισε τον Ποιμενάρχη στο ιστορικό χωριό της Παλαιοκατούνας και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και τα εγκαίνια που ετέλεσε στον Ι.Ν. του Αγίου Προκοπίου. Από την πλευρά του ο εφημέριος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. εις ένδειξη σεβασμού και ως ενθύμιον της γενέθλιας αυτής μέρας για την Ενορία της Παλαιοκατούνας, δώρισαν στον Σεβασμιώτατο, τις εικόνες του Αγίου Προκοπίου και του Ιωάννου Προδρόμου, που αγιογράφησε ο Δάσκαλος του Τμήματος Αγιογραφίας του Αγραφιώτικου Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης, που εδρεύει στην Ενορία της Κρέντης, κ. Μάριος Κομνηνός.   
Στο τέλος, μαζί με το αντίδωρο μοιράστηκε τεμάχιο από το Σάβανο, το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των Εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη.
Στα πλαίσια της Αβραμιάιας φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τους Αγραφιώτες, το Εκκλ. Συμβούλιο παρέθεσε Γεύμα αγάπης στον επιχώριο Επίσκοπο, στους ιερείς και στους επισήμους.
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ

Π. Ευάγγελος Φεγγούλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...