Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση Κοντογεώργου στη Βουλή με σχετική Ερώτηση για την αναστολή λειτουργίας του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καρπενησίου

Κύριε Φίλη τι προτίθεστε να κάνετε άμεσα, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ΣΔΕ Καρπενησίου;
Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη, κατέθεσε στην Βουλή ,ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, με θέμα την  επαναλειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καρπενησίου που αποτελεί τμήμα του ΣΔΕ Λαμίας.
Η ερώτηση του Κώστα Κοντογεώργου:

"Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των σπουδών όσων ενηλίκων δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου δημιουργήθηκαν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), σχετική νομοθεσία: Ν. 2525/97 και 5953/21014 .
Το πρόγραμμα των ΣΔΕ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο, ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2000, αρχικά στο Περιστέρι Αττικής και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
 Οι Πολίτες της χώρας, που ζητούσαν πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια και να αναζητήσουν τις χαμένες ευκαιρίες στη μάθηση και στην ολοκλήρωση των σπουδών τους, άρχισε να  πραγματοποιείται, δεδομένου ότι, σε όλη την Ελλάδα δημιουργήθηκαν 58 ΣΔΕ (τα 8 σε σωφρονιστικά ιδρύματα), και επιπλέον 30 παραρτήματα.
Επίσης δόθηκε η δυνατότητα σε κατοίκους ορισμένων περιοχών με ιδιαιτερότητες (ορεινές απομακρυσμένες περιοχές, με μικρό δείκτη ανάπτυξης κ.λ.π) όπως η Ευρυτανία, να πραγματώσουν το Συνταγματικό τους δικαίωμα στη μόρφωση.
 Η λειτουργία του ΣΔΕ Καρπενησίου (2013), αποτέλεσε την άρση μιας αδικίας και δρομολόγησε προϋποθέσεις για τη δημιουργία και ενός δεύτερου ΣΔΕ στον Δήμο Αγράφων Ευρυτανίας, προκειμένου ο νομός μας να αντιμετωπισθεί ισότιμα με την υπόλοιπη Ελληνική Περιφέρεια και να μην αποκλεισθούν οι Ευρυτάνες πολίτες από αυτό το σημαντικό πρόγραμμα.
Όμως, μας εξέπληξε η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, υπ’ αριθ. Κ1/122445/25-07-2016, η οποία δεν συμπεριλαμβάνει στην επαναλειτουργία των ΣΔΕ και εκτός έδρας τμημάτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας το τμήμα Καρπενησίου του ΣΔΕ Λαμίας.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Γιατί ανεστάλη η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Καρπενησίου;
2. Γιατί οι πολίτες του συγκεκριμένου Δήμου, δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση με άλλες περιοχές της χώρας, (όπως π.χ. του Τμήματος Κρανιδίου του ΣΔΕ Ναυπλίου);
3. Η αντιμετώπιση των κατοίκων του Νομού μας ως κατοίκων Β’ κατηγορίας από εσάς κ. Υπουργέ, δεν είναι ανεκτή και αυτό εκφράζεται μέσω των θεσμικών εκπροσώπων τους τόσο προφορικά όσο και εγγράφως. Επομένως πρέπει να απαντήσετε με ειλικρίνεια, γιατί αποκλείσατε την περιοχή μας από αυτό το σημαντικό πρόγραμμα, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του ΣΔΕ Καρπενησίου;
4. Γιατί οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας (Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς), δεν ανταποκρίνονται (κρύβονται) στις συνεχείς προσπάθειες των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Καρπενησίου να επικοινωνήσουν μαζί τους;
5. Τι προτίθεστε να κάνετε άμεσα, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ΣΔΕ Καρπενησίου;
                                                                                         Ο ερωτών Βουλευτής
                                                                                           Κώστας Κοντογεώργος

                                                                                            Βουλευτής Ευρυτανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...