Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ένα αλλιώτικο αντάμωμα στο Παπαρούσι.

Ένα ξεχωριστό δικό τους Αντάμωμα πραγματοποίησαν οι Παπαρουσιώ τες το περασμένο Σάββατο 20 Αυγούστου 2016, στον  «πέρα» Μαχαλά. Η ωραία αυτή σύναξη έλαβε χώρα στην αυλή του Αη- Θανάση και χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή αλλά και από το υπέροχο γλέντι που ακολούθησε.
Στο προσκλητήριο του λεβέντη Προέδρου του χωριού, δώσανε άπαντες δυναμικό παρών. Εκεί από νωρίς ο «Αμερικάνος» Χαραλάμπης Τσαμπάσης, ένας εξαίρετος άνθρωπος με σπάνια λεβεντιά και αξιοσύνη, που κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται πάντα την γενέτειρα που τόσο πολύ αγαπά.
Κοντά του ο αγαπημένος του εξάδελφος, Γιάννης Τσαμπάσης, με τα αγαπημένα ανήψια του από την Κρέντη, ένας άνθρωπος ανοιχτή καρδιά για όλους, με το μούρο ανά χείρας για καλό ξεκίνημα. Εκεί και οι «ΠΑΠΑΔΑΙΟΙ», οι ζωντανές ψυχές του χωριού, άνθρωποι παλιακοί, λεβέντες, γλεντζέδες, έξω καρδιά. Παρά την στεναχώρια τους που τους σακάτεψε το ζλαπ, τα ζωντανά, ήλθαν όλοι για να περάσουν μια όμορφη βραδιά με τους συγχωριανούς τους. Εκεί και ο Αποστόλης Κοτρώτσιος με μεγάλο σόι, πεθερός του Προέδρου και ο παπα- Φεγγούλης με την παπαδιά και την κόρη του, με συγγένιο στο Παπαρούσι (Καλυβαίους – Αναστασαίους) αλλά και άλλοι χωριανοί, όλος σχεδόν ο Μαχαλάς, που γέμισαν την μικρή πλατεία. Ήλθαν και ξένοι από το Καρπενήσι αλλά και ο Πρόεδρος από το Καλεσμένο. 

Η γιορτή ξεκίνησε με τον Γιάννη, τον τοπικό Πρόεδρο να καλωσορίζει τον κόσμο και να ευχαριστεί όλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση. Στη συνέχεια η μοναδική Άννα Κουφαλιώτη, γέννημα και θρέμμα του Παπαρουσιού, μια τεράστια ερμηνεύτρια του δημοτικού τραγουδιού, γέμισε ρίγη συγκίνησης σε όλους με τα ωραία τραγούδια της. Ωραίο το συγκρότημα της βραδιάς, με τον πασίγνωστο Πάνο Θεοδωρογιάννη, τον πολλά υποσχόμενο στο κλαρίνο Στ. Κόπανο και τον ακούραστο Παύλο Παπανικολάου.
Ταυτόχρονα με το χορό τα τραπέζια γέμισαν με ντόπιες πίτες, με τυρί γίδινο, με κοκορέτσι από τον επιστήμονα του είδους Αποστόλη Μάκκα, που είχε την ευθύνη του σέρβις και φυσικά από ψητά λαχταριστά.  Το γλέντι που ακολούθησε αναμενόμενο με όλους να μπαίνουν στο χορό, έτσι για το καλό, για την ημέρα, για το κέφι.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...