Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Τι απάντησε στον Βουλευτή Ευρυτανίας ο Υπουργός Υγείας

Στην τελευταία ερώτηση του Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο με θέμα: «Προβλήματα στις δομές Δημόσιας Υγείας στο Νομό Ευρυτανίας», απάντησε το Υπουργείο Υγείας με το υπ’ αριθμ. 34387/14-6-2016 έγγραφό του, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως για όσα ΠΕΔΥ – ΠΙ και ΠΕΔΥ – ΚΥ ανήκουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές και παρουσιάζουν αδυναμία στην κάλυψη των θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου θα παρέχονται οικονομικά κίνητρα, βάσει του άρθρου 43 παρ. 4 του Ν.4368/2016 (ΦΕΚ 21Α).

Όσον αφορά τα κενά που υπάρχουν στα Π.Ι. του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας αναφέρεται πως προκηρύσσονται αλλά δεν δηλώνονται από ενδιαφερομένους, αλλά με το νόμο που ψηφίστηκε ελπίζεται πως θα καλυφθούν την επόμενη προκήρυξη που θα γίνει.

Συγκεκριμένα, η απάντηση αναφέρει: «Βασικός στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και ο απρόσκοπτος εφοδιασμός τους στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους.
Οι εγκεκριμένες πιστώσεις εξόδων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το οικονομικό έτος 2016, ανέρχονται στο συνολικό ύψος 1.634 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, στον προϋπολογισμό του για το οικ. Έτος 2016 προβλέπονται πιστώσεις εξόδων συνολικού ύψους 3.103.941,35 ευρώ, όπως έχει διαμορφωθεί με την 1η τροποποίηση.
Ειδικότερα, στις κατηγορίες «Outsourcing» και «Λοιπές Δαπάνες» που περιλαμβάνονται και οι πιστώσεις που αφορούν την πληρωμή για καθαριότητα, φύλαξη, καύσιμα και τρόφιμα έχουν εγγραφεί πιστώσεις 258.608,00 ευρώ και 152.538,00 ευρώ αντίστοιχα.
Σχετικά με την επιχορήγηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την ανωτέρω Εισηγητική Έκθεση, το Υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, το έτος 2016, στα Νοσοκομεία ΕΣΥ το ποσό των 1,156 δις ευρώ συνολικά, προκειμένου να αποπληρωθούν υποχρεώσεις παρελθούσας και τρέχουσας χρήσης. Εξ’ αυτών, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου θα διατεθούν τα 1.057.680,00 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους.
Μέχρι σήμερα, τα Νοσοκομεία επιχορηγήθηκαν από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας με το συνολικό ποσό των 350 εκ. ευρώ. Από το ποσό αυτό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου χορηγήθηκε το συνολικό ποσό των 225.000,00 ευρώ.
Επιπλέον, στο ΠΕΔΥ – ΚΥ Δυτικής Φραγκίστας προβλέπονται τρεις (3) θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου. Στη μία (1) θέση υπηρετεί ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής. Οι άλλες δύο (2) θέσεις συμπεριλαμβάνονται σε κάθε προκήρυξη και πρόσκληση ενδιαφέροντος του Υπουργείου μας, δεν εκδηλώνεται όμως ενδιαφέρον από τους υποψήφιους ιατρούς.
Στο προαναφερόμενο ΠΕΔΥ – ΚΥ ανήκουν δεκαέξι (16) ΠΕΔΥ – ΚΥ για τα οποία ισχύουν τα ακόλουθα:
1.Στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Αγράφων υπηρετεί υπόχρεος ιατρός στη μία εκ των δύο προβλεπόμενων θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου.
Στα ΠΕΔΥ – ΠΙ Κρικέλλου, Μεγάλου Χωριού, Προυσού, Στενώματος και Αγίας Τριάδας υπηρετούν ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και στο ΠΕΔΥ – ΠΙ Φιδακίων υπηρετεί ιατρός υπηρεσίας υπαίθρου επί θητεία.
2.Στα ΠΕΔΥ – ΠΙ Αγίου Νικολάου, Παλαιοκατούνας, Βαλαώρας, Δάφνης, Δομνίστας, Ραπτοπούλου, Κερασοχωρίου, Φουρνά και Γρανίστας δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον στις προηγούμενες προκηρύξεις και προσκλήσεις ενδιαφέροντος του Υπουργείου.
Οι Κενές θέσεις θα συμπεριληφθούν εκ νέου στην επικείμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Για όσα ΠΕΔΥ – ΠΙ και ΠΕΔΥ – ΚΥ ανήκουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές και παρουσιάζουν αδυναμία στην κάλυψη των θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου θα παρέχονται οικονομικά κίνητρα, βάσει του άρθρου 43 παρ. 4 του Ν.4368/2016 (ΦΕΚ 21 Α).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...