Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΕΚ ΓΡΑΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος, Κυριακή της Σαμαρείτιδας, 29 Μαΐου 2016, η μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Μιχαήλ στο ομώνυμο εκκλησάκι στην Ι. Μονή της Ζωοδόχου Πηγής στο Βύρωνα. Την παραμονή 28 Μαΐου τελέστηκε ο Μεγάλος Εσπερινός και την επομένη το πρωί στις 7 η ώρα άρχισε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο ηγούμενος της Ι. Μονής πατήρ Ζαχαρίας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε, όπως κάθε χρόνο, ο συγχωριανός μας θεολόγος Λάμπρος Σκόντζος. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου και στη συνέχεια η καθιερωμένη αρτοκλασία.

Τα νοστιμότατα εδέσματα που προσφέρθηκαν στη συνέχεια και ικανοποίησαν όλους, ήταν προσφορά του συγχωριανού μας Αποστόλη Καγκαρά που διατηρεί εδώ και χρόνια εργαστήριο στην Ηλιούπολη. Επίσης ο φετινός στολισμός των εικόνων του Αγίου ήταν προσφορά του  επίσης συγχωριανού μας Νίκου Αυγέρη που διατηρεί και αυτός από πολλά χρόνια πολυτελές ανθοπωλείο στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και τους ευχόμαστε υγεία και πολλές και καλές δουλειές.
Εφέτος είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ήταν περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Μάλιστα ανάμεσά τους υπήρχαν και συγχωριανοί που για πρώτη φορά βρέθηκαν στη γιορτή του Αγίου μας. Σ’ αυτό σίγουρα βοήθησε και η ιδιαίτερη και εντονότερη προβολή της εκδήλωσης, αλλά και ο εξαίρετος καιρός που αυτή τη φορά υπήρξε απόλυτος σύμμαχος.
Από επισήμους διακρίναμε τους αντιδημάρχους Αγράφων, Θεόδωρο Κατσιάδα και Θεόδωρο Τσιάμη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάμπρο Τσιτσάνη.
Η ημέρα κύλισε ευχάριστα. Για πολλή ώρα ο αύλιος χώρος του Ι. Ναού παρέμεινε γεμάτος, με τους συγχωριανούς όρθιους να συζητάνε και να απολαμβάνουν τη χαρά και την ευτυχία του ανταμώματος ανθρώπων από τα παλιά .Η απόλαυση του τσίπουρου ήταν η αφορμή της ηθελημένης καθυστέρησης και παράτασης της παραμονής τους, που έδειχναν να το απολαμβάνουν. Οι τελικοί αποχαιρετισμοί κατέληγαν με πολλές θερμές ευχές για υγεία και νέα παρόμοια ανταμώματα.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...