Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Εκ των υστέρων...

Ο Ηλίας Λιάσκος πέθανε την Παρασκευή 17/6/2016- Ήμουν σε συνεχή τηλεφωνική επαφή μέχρι που ήλθε το πρώτο βοηθειών στις 12, 10 τα μεσάνυχτα .Το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε άμεσα αλλά η διαδρομή Καρπενήσι Πρασιά Φουσιανά και νύχτα, είναι γεμάτες 3 ώρες-δύσκολος δρόμος, με πολλές στροφές.

Στη Δυτική Ευρυτανία και στο Δήμο Αγράφων, δεν υπάρχει γιατρός, το κέντρο υγείας στη Φραγκίστα και το ιατρείο στη Γρανίτσα παραμένουν κλειστά όπως με ενημέρωσαν. Αν ένα κέντρο υγείας ή ιατρείο, δεν έχουν γιατρούς, μετατρέπονται σε αποθήκες ή ότι άλλο.
Ένας άνθρωπος χάθηκε και δεν υπήρχε γιατρός να προσφέρει βοήθεια ή να βεβαιώσει το θάνατο. Γυρίσαμε σε άλλες εποχές.
Εκείνο το βράδυ έκανα πάρα πολλά τηλέφωνα για να ενημερώσω τα μέλη του ΔΣ της Πανευρυτανικής Ένωσης καθώς και απλά μέλη και πατριώτες μας, για το ατύχημα του Ηλία. Βρισκόμουν στην Ερέτρια, ότι είχαμε φτάσει με τη σύζυγό μου και χτύπησε το κινητό μου για να πληροφορηθώ το κακό. Αποφασίσαμε πρωί πρωί να φύγουμε για την Ευρυτανία. Έπρεπε όμως να γυρίσουμε Αθήνα να πάρουμε εκτός των άλλων και φίλους μας που εξέφρασαν την επιθυμία να ταξιδέψουμε μαζί με ένα αυτοκίνητο. Ανεβήκαμε με τον Καθηγητή κ. Η.Ντζιώρα. Πρωί-πρωί πήραμε την πληροφορία ότι η κηδεία πιθανόν θα γινόταν στο χωριό το απόγευμα της 18/6. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ένα δεύτερο μαρτύριο για την οικογένεια του Ηλία." Έχει επιληφθεί ο αντιπεριφερειάρχης, έχει επιληφθεί ο περιφερειακός σύμβουλος, έχει επιληφθεί ο περιφερειάρχης, ειδοποιήθηκε ο υφυπουργός υγείας και θα βρεθεί λύση. "Έλεγαν και ξανάλεγαν εκείνοι που κάθε φορά εγκλωβίζουν τους πολίτες. Αλήθεια πιο ήταν το πρόβλημα;Φαίνεται το πρόβλημα ήταν ο νεκρός. "Διάλεξε" λάθος μέρα να πεθάνει , οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται στις παραλίες. Κόντεψε να συμπέσει η κηδεία με τα 9μερα.Όλοι δήθεν ασχολούντο για τη λύση του προβλήματος, δηλαδή να γίνει η νεκροψία για να ακολουθήσει η κηδεία του άτυχου Ηλία και μια θα πήγαινε η σορός στην Πάτρα, μια θα πήγαινε στη Λαμία. Και γιατί ρε παλικάρια δεν πήγε η σορός άμεσα ούτε στη Πάτρα, ούτε στη Λαμία και έπρεπε να μεσολαβήσουν τόσες μέρες για να γίνει η κηδεία με την οικογένεια να έχει γίνει "κομμάτια"; "Ξεφτίλες...και... το κράτος είναι στις παραλίες..." ακούστηκε στους επικήδειους. Πριν ένα μήνα με ενημέρωσαν πως σε θάνατο κυρίας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε 2 ώρες λύθηκε το θέμα και η Πάτρα ...έκανε την νεκροψία. Τότε πως έγινε; Τώρα γιατί δεν γινόταν; Ο κόσμος ήθελε να μάθει πότε θα γίνει η κηδεία για να παραστεί και ούτε η οικογένεια, ούτε κανένας άλλος δεν γνώριζε. Η μία πληροφορία ερχόταν για να ακυρώσει την προηγούμενη και από μέρα σε μέρα, φθάσαμε στην Τετάρτη 22/6 με την οικογένεια να ζει μαρτύριο άνευ προηγουμένου.
Και ερχόμαστε τώρα στους άρχοντες του Νομού μας:
-Ο ένας στέλνει επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ( δεν παραλείπει να την κοινοποιήσει στον τύπο γιατί άραγε τώρα;) και τι ζητάει:Να επιτρέπεται με υπουργική απόφαση, ιατροδικαστικά να επιμελείται και η Πάτρα εκτός της Λαμίας σε έκτακτες περιπτώσεις .
Μπαίνει το ερώτημα πως πριν ένα μήνα η Πάτρα επιμελήθηκε σε άλλο περιστατικό και τώρα ζητάμε υπουργική απόφαση;
Σύμφωνα με τον Καλλικράτη Καταργήθηκαν οι Νομαρχίες και έγιναν οι Περιφέρειες. Ο Περιφερειάρχης ισοδυναμεί με υπουργό. Και αν αυτό δεν ακουμπάει την ουσία σήμερα, μελλοντικά έτσι προβλέπεται να εξελιχθεί. Συνεπώς όταν για ένα τέτοιο σοβαρότατο θέμα , λειτουργούμε κατά περίπτωση , φαίνεται πως αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον, γιατί δεν έχουμε υπεύθυνους ανθρώπους.
-Ο άλλος κάνει έγγραφη αναφορά στον εισαγγελέα( δεν παραλείπει να την κοινοποιήσει στο τύπο-τι να πει ο κόσμος, δεν ενδιαφέρθηκε;)για την παντελή απουσία αγροτικών γιατρών, γνωστοποιώντας στον εισαγγελέα με πoια παράταξη και με ποιον αρχηγό εκλέχτηκε (άραγε τι χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες στον εισαγγελέα-ενεργεί κατά περίπτωση ο εισαγγελέας;). Το πρόβλημα στο Δήμο Αγράφων τώρα προέκυψε;
Έτσι μετά από λίγο καιρό, μόλις κατακάτσει η σκόνη, όλοι οι αρμόδιοι ... έκαναν αυτό που έπρεπε και μια από τα ίδια.
Ντροπή!!!
Να σημειώσουμε ακόμη: Πρόσφατα ο Ηλίας Λιάσκος, ως Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης , μετά από την απόρριψη τεκμηριωμένου αιτήματος για χορηγία από το Δήμο Καρπενησίου, απέστειλε αιχμηρή επιστολή προς τη Δημοτική αρχή για την αρνητική απόφαση, καθ΄όσον η Πανευρυτανική Ένωση πληρούσε τις προϋποθέσεις.
Ελπίζουμε αυτό να μην ήταν η "αιτία" της όλης ...ταλαιπωρίας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...