Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών για Παράρτημα ΕΚΑΒ στη Δυτ. Ευρυτανία

Από την Δυτική Ευρυτανία να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρόσφατου νόμου 4368/2016  για  την ανάπτυξη παραρτήματος  ΕΚΑΒ, ζητά η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών με την πιο κάτω επιστολή της :

ΠΡΟΣ                                                                                
1.Υπουρό Υγείας Ανδρέα Ξανθό
2.Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας
    κ.Παύλο Πολάκη


3.Πρόεδρο ΕΚΑΒ κ.Καρακατσιανόπουλο Κωνσταντίνο
4.Διευθυντή ΕΚΑΒ Στερεάς Ελλάδας κ.Θεμιστοκλή Λιάσκο
5.Διευθυντή ΕΚΑΒ Δυτικής ΕΛλλάδας κ.Γρηγόρη Μπαράκο
6. Δήμαρχο Αγράφων κ.Θεόδωρο Μπαμπαλή
7. Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
     κ.Άρη Τασιό
8.Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ.Χριστίνα Σταρακά


Θέμα: Από την Δυτική Ευρυτανία να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρόσφατου νόμου 4368/2016  για  την ανάπτυξη παραρτήματος του ΕΚΑΒ

Ως γνωστόν, η Δυτική Ευρυτανία στερείται παντελώς επείγουσας νοσοκομειακής φροντίδας. Η δυσβατότητα των δρόμων, οι μεγάλες αποστάσεις και οι διαχρονικές ελλείψεις ιατρών έχουν αφήσει τους  κατοίκους και τους επισκέπτες των χωριών κυριολεκτικά στο έλεος του θεού.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε, ότι για να διακομιστεί ένας ασθενής από τα Κέδρα Ευρυτανίας, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κάνει ακόμα και 6 ώρες. Τρείς ώρες να πάει το ασθενοφόρο από το Καρπενήσι και τρείς ώρες να γυρίσει. Δηλαδή μια ώρα περισσότερο από  Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Στη Δυτική Ευρυτανία, δεν υπάρχει καμία ασφάλεια , καθημερινά διακινδυνεύει η ζωή και η υγεία των πολιτών και  σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και περιστάσεων που χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, το κράτος είναι εντελώς  ανύπαρκτο.

Βλέποντας αυτή την δραματική κατάσταση, και γνωρίζοντας την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (ν.4368/2016) και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, που δίνει τη δυνατότητα σε έκτακτες περιπτώσεις, οι πυροσβέστες μετά από ταχύρυθμη εκπαίδευση να μπορούν να οδηγούν ασθενοφόρα, προτείνουμε τα εξής:

-Να συσταθεί παράρτημα ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία και να στελεχωθεί από τους υπηρετούντες οδηγούς των Κέντρων Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και Χαλκιοπούλου.

-Eπικουρικά και μέχρι να διοριστεί μόνιμο προσωπικό,  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνιμοι πυροσβέστες, μετά από ταχύρυθμη εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι θα νοιώσουν πιο ασφαλείς και το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί ελάχιστα οικονομικά.

-Τα ασθενοφόρα που υπάρχουν στα Κέντρα Υγείας, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, να ενισχύσουν το στόλο αυτοκινήτων του ΕΚΑΒ. Κτίρια κατάλληλα για την φιλοξενία των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, υπάρχουν πολλά στη Δυτική Ευρυτανία.

-O τόπος στέγασης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ να επιλεγεί αποκλειστικά με γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια, για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και  να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου Αγράφων, αλλά και των γειτονικών χωριών της Αιτωλοακαρνανίας

-Η κατασκευή ελικοδρομίου για τις πολύ επείγουσες διακομιδές να προχωρήσει με γοργότερους ρυθμούς.

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, κλείνοντας την επιστολή της επισημαίνει:

Γνωρίζουμε, ότι αυτή η πρόταση, ίσως δημιουργήσει κάποιες αντιδράσεις  από ελάχιστους για ευνόητους λόγους, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι στη δύσκολη συγκυρία πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να δώσουμε λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...