Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Στα δίχτυα της Αστυνομίας στο Καρπενήσι εγκληματική ομάδα για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα - Τεράστια επιτυχία του Τμήματος Ασφάλειας Καρπενησίου

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, μέλη της οποίας διέθεταν στην αγορά, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ως γνήσια


Από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας κατελήφθησαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν & συνελήφθησαν (3) από τα μέλη της ομάδας, ενώ επιπλέον αναζητούνται (3) τουλάχιστον συνεργοί τους


Δράστες προμηθευόντουσαν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, κυρίως των (50) ευρώ, από περιοχή των Αθηνών, ενώ το τελευταίο 48ωρο είχαν καταφέρει να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον (10) επιτυχημένες συναλλαγές, με διάφορες επιχειρήσεις στην περιοχή της Εύβοιας, της Φθιώτιδας & της Ευρυτανίας

 Κατασχέθηκαν συνολικά (45) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, (1) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (20) ευρώ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό προερχόμενο από τις παράνομες συναλλαγές τους

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξη και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών   



Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, μέλη της οποίας διέθεταν στην αγορά, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα ως γνήσια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας και ειδικότερα δύο άνδρες ηλικίας 24 & 25 ετών, καθώς και μία 24χρονη γυναίκα, ενώ επιπλέον αναζητούνται τρεις (3) συνεργοί τους, μία 23χρονη ημεδαπή και δύο (2) ακόμα άτομα, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.
Σε βάρος των μελών της ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, παραχάραξη και παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα χθες (26-04-2016) το μεσημέρι στο Καρπενήσι, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

·         (44) χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας των (50) ευρώ,
·         (1) χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας των (20) ευρώ και
·         μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και δράση, τουλάχιστον από τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, με αποκλειστικό σκοπό την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, την κυκλοφορία αυτών στην αγορά και την προσκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τα συλληφθέντα μέλη της ομάδας, μαζί με την 23χρονη, προμηθευόντουσαν τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, κυρίως των (50) ευρώ, μέσω των άλλων δύο (2) συνεργών τους, από περιοχή των Αθηνών.  

Από τους αστυνομικούς εξιχνιάσθηκαν τουλάχιστον δέκα (10) ολοκληρωμένες συναλλαγές και δύο (2) απόπειρες συναλλαγής που πραγματοποίησαν οι συλληφθέντες το τελευταίο 48ωρο, σε διάφορες επιχειρήσεις (πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα, φαρμακείο, εστιατόρια και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) σε περιοχές της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Επιπλέον από την κατοχή τους κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (394,37) ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δράση τους, καθώς και ένα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα των (50) ευρώ, από συναλλαγή που είχαν πραγματοποιήσει σε επιχείρηση στο Καρπενήσι.


Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεση της ομάδας και να διαπιστωθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας των δραστών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ευρυτανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...