Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ασφαλείς και καλά στην υγεία τους όλοι οι μαθητές Ραπτοπούλου που βρίσκονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες. Επικοινώνησε μαζί τους ο Δήμαρχος Αγράφων.

Σοκαρισμένοι αλλά ασφαλείς παραμένουν οι 17 μαθητές από το Λύκειο του Ραπτόπουλου της Ευρυτανίας που βρίσκονταν σήμερα το πρωί στους δρόμους των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων.
Όπως εξηγεί η φιλόλογος που συνοδεύει τα παιδιά στην εκδρομή κ. Μπούτλα, αρχικά υπήρξε μεγάλη αγωνία καθώς το γκρουπ εγκλωβίστηκε μέσα στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια αντιλήφθηκαν ότι η ασφάλεια εκεί ήταν μεγάλη.


Οι 17 μαθητές και οι συνοδοί τους θα παραμείνουν στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα και θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο τους μόνο όταν οι αρχές δώσουν «πράσινο φως» για να μετακινηθούν. Το πρόγραμμά τους έχει ανατραπεί ενώ οι συνοδοί τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζουν το πώς και το πότε θα επιστρέψουν τα παιδιά στην Ελλάδα.
Η καθηγήτρια και συνοδός των παιδιών έκανε γνωστό ότι  την ώρα των εκρήξεων οι μαθητές αλλά και ολόκληρη η αποστολή δεν είχαν αντιληφθεί κάτι και θεωρούν ότι πιθανά εκείνη την ώρα είτε βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Μπέντφορντ είτε στο λεωφορείο που τους μετέφερε από το ξενοδοχείο στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή με έναν από τους συνοδούς των μαθητών, οι 14 μαθητές του Λυκείου Ραπτοπούλου και οι 2 συνοδοί εκπαιδευτικοί είναι όλοι καλά και ασφαλείς και επικοινωνούν με τις οικογένειές τους.
Οι μαθητές του Λυκείου Ραπτοπούλου συμμετέχουν σε επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κ. Γεωργίου Γραμματικάκη, που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από 20 έως 23 Μαρτίου.
Τροποποίηση έγινε στο πρόγραμμα της επίσκεψης των μαθητών στη Βελγική πρωτεύουσα, καθώς ακυρώθηκαν κάποιες αποψινές δραστηριότητες (όπως συμμετοχή σε Ξενάγηση και Δείπνο).

Αναμένεται η τακτοποίηση της επιστροφής τους με βάση τις οδηγίες που θα λάβουν από τις αρμόδιες αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...