Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κοσμοσυρροή στην αντάμωση των Σαρακατσάνων Βάλτου - Ξηρομέρου - Ευρυτανίας, στο Αγρίνιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο New York, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, η 14η ετήσια ανοιξιάτικη αντάμωσή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας. Παρά τις άσχημες οικονομικές, και καιρικές συνθήκες, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η γνήσια σαρακατσάνικη ορχήστρα, το καλό φαγητό και ποτό, το αφιέρωμα στην καταγωγή και την ιστορία των Σαρακατσαναίων, στα αγραφιώτικα βουνά, αποτέλεσαν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για μια όμορφη, γεμάτη κέφι, βραδιά.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση σήμανε και την έναρξη των προετοιμασιών για το 25ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Σε ένα χρόνο από τώρα ο Σύλλογος Βάλτου Ξηρομέρου Ευρυτανίας έχει αναλάβει να φιλοξενήσει στην πόλη του Αγρινίου ένα τριήμερο σημείο αναφοράς για τους Σαρακατσάνους, και όχι μόνο, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα. Στο εγχείρημα αυτό σημαντική θα είναι η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δημάρχου Αγρινίου και του Δημάρχου Αγράφων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Π.Ο.Σ.Σ. οι πρόεδρος κ. Μουτσιάνας  Ν. Γεώργιος, ο ταμίας κ Καρυώτης Αθανάσιος, το μέλος του ΔΣ Καραγκούνης Απόστολος, ο ταμίας του Μουσείου Σαρακατσαναίων κ Πιστόλας Ιωάννης, ο Δήμαρχος Αγράφων Θ. Μπαμπαλής, ο Π.Σ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός, ενώ μεγάλη ήταν και η εκπροσώπηση των τοπικών, πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων. Επίσης ο Σύλλογος τίμησε και απένεμε τιμητική πλακέτα στους Τασούλα Μαλιαχώβα για την προσφορά της στο Σαρακατσάνικο τραγούδι, και τον κ Καντάνη Κωσταντίνο για το φιλανθρωπικό του έργο.
Η ορχήστρα του κ. Αλέξανδρου Τσουμάνη  και  η κ. Τασούλα Μαλιαχώβα, Σταύρος Τσαλάγκας και Νίκος Λαδιάς,  με το πλούσιο ρεπερτόριο τους  και την χαρακτηριστική τους ερμηνεία, κράτησαν συντροφιά μέχρι τις πρώτες  πρωινές ώρες τους παρευρισκόμενους
ΝΕΟ Δ.Σ.
Την επομένη Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, διεξήχθησαν οι καθιερωμένες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αλεξάκης Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος: Φουρλάνη Κατερίνα
Γ.Γραμματέας: Κοντονάσιου Αγλαΐα
Ταμίας: Γαλαζούλας Σωτήριος
Ειδ. Γραμματέας: Γαντζούδη Δήμητρα
Μέλος: Χαρδαλιάς Σπυρίδων
Μέλος: Καραγιώργος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...