Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ - Η Πατρίδα μας αξίζει κάτι καλύτερο

Δυστυχώς ιδεοληψίες, η διαχειριστική ανεπάρκεια με τις προσφυγικές ροές αμείωτες, τα βόρεια σύνορά μας κλειστά και την εθνική μας οικονομία σε διαρκή πολιτική διαπραγμάτευση, η χώρα βήμα βήμα οπισθοδρομεί και σταθερά διολισθαίνει προς περισσότερη φτώχεια και υποβάθμιση των πάντων.


Παρακολουθούμε άπρακτοι να ξεδιπλώνεται η πολυεθνική προσφυγική κρίση με αδίστακτους διακινητές να οργιάζουν στους καταυλισμούς, να χάνονται τα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και να αναδεικνύεται μια ανατολίτικη εικόνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή και την εθνική μας υπόσταση.
  Από τις αρχές του 2015 επιδεικνύεται ελαστικότητα και χαλάρωση των ελέγχων για τα καραβάνια των μεταναστών – προσφύγων που κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά και τον ελλαδικό χώρο με αποτέλεσμα να συνωστίζονται στο βαλκανικό διάδρομο με την ελπίδα να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Οι μετανάστες – πρόσφυγες επέλεξαν αυτή τη διαδρομή διότι στις χώρες καταγωγής τους είχαν από επιτήδειους διακινητές πειστική πληροφόρηση ότι η Ελλάδα, η πρώτη χώρα υποδοχής, είχε ανοικτά σύνορα, ή τουλάχιστον διευκολύνσεις για την προώθησή τους προς την Ευρώπη. Σύμφωνα με γνωστά στοιχεία 900.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα μέσα στο 2015 και ακόμη 300.000 τους τρεις πρώτους μήνες του 2016.
Αυτή η ανθρωποθάλασσα είναι μη διαχειρίσιμη για τη μικρή πληθυσμιακά και εδαφικά χώρα μας. Η συγκυβέρνηση έπρεπε να είχε αντιληφθεί τον επερχόμενο κίνδυνο και να σημάνει συναγερμό. Αντί  αυτού επέδειξε έλλειψη διορατικότητας, άγνοια του διεθνούς μεταναστευτικού σκηνικού, της ισορροπίας δυνάμεων και αδυναμία στοιχειώδους πρόβλεψης των εξελίξεων.
  Προτροπές και μηνύματα, κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, όπως αφήστε τους να περάσουν, να λιάζονται και στη συνέχεια να εξαφανίζονται, δημιούργησαν μια διάχυτη δυσφορία σε ομάδα ευρωπαϊκών κρατών που δεν επιθυμούσαν να δουν ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών να φτάνουν στις χώρες τους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η απομόνωση της Ελλάδας και το σφράγισμα των συνόρων. Η Ελλάδα ελέγχεται για την μη συμμόρφωση με τους όρους της συμφωνίας Σένγκεν. Η ευρωπαΐκή ελίτ βλέπει ότι η πολιτική ανοιχτών συνόρων κατέρρευσε και η Ελλάδα από χώρα ασφαλούς διέλευσης μετατράπηκε ξαφνικά σε χώρα εγκατάστασης προσφύγων. Τι θα γίνει όταν αυτός ο πολυεθνικός πληθυσμός δεν θα έχει δυνατότητα να συνεχίσει τον δρόμο του προς τη Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης;
  Η Ευρώπη έχει περίπου 36 εκατομμύρια μετανάστες. Σήμερα το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι μόνο οι ροές των μεταναστών  γενικώς και αορίστως, είναι κυρίως τα πιστεύω και η αντίληψη που έχουν για το δυτικό κόσμο οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να έλθουν και να ζήσουν στην Ευρώπη. Αυτοί οι πρόσφυγες – μετανάστες θέλουν να γίνουν Ευρωπαίοι; Το Ισλάμ μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τον τρόπο ζωής που έχουμε στην Ευρώπη;
Αυτά τα απλά ερωτήματα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες. Ο εγκλωβισμός εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα δημιουργούν ανησυχίες. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων και κυρίως εκείνων που είναι αγνώστου ταυτότητας και ρόλου. Οι μεταναστευτικές αυτές μάζες μπορούν να επιφέρουν βαθιά ρήγματα στο κοινωνικό κράτος, εθνολογική αλλοίωση, δημιουργία μειονοτήτων και ακόμη μεγαλύτερη ανεργία σε βάρος των ντόπιων. Το χειρότερο από όλα αυτά θα ήταν να προκύψει σε βάθος χρόνου μια τεράστια ισλαμική μειονότητα στην καρδιά της Ελλάδας και να δικαιωθούν εκείνοι που πιστεύουν ότι αφού οι μετανάστες θα ενσωματωθούν στον κορμό της Ελλάδας θα λύσουν και το δημογραφικό μας πρόβλημα.
  Είναι γεγονός ότι αυτό που συμβαίνει  σήμερα με τις μαζικές μετακινήσεις των μουσουλμάνων μεταναστών είναι εφιαλτικό για το δυτικό κόσμο. Η Ευρώπη ποτέ δεν θα ήθελε να ξαναζήσει την πολιορκία της Βιέννης από το Ισλάμ. Ήταν το 1683 όταν η Βιέννη επλήγη από μία τρομερή μάστιγα :. Οι τούρκοι που είχαν αποτύχει να εκπορθήσουν την πόλη το 1529 προέλαυναν με ένα στρατό 300.000 ανδρών. Ο αυτοκράτορας και μεγάλο μέρος των κατοίκων εγκατέλειψαν την πόλη. Τα τείχη της πόλης επανδρώθηκαν με 24.000 υπερασπιστές με ψυχή αντίστασης τον δήμαρχο Λήμπενμπεργκ.
  Επί δύο μήνες οι τούρκοι πολιορκούν τη Βιέννη. Τελικά ο ταλαντούχος μεγάλος βεζίρης Μουσταφά έκανε το στρατηγικό λάθος και από πολιορκητής βρέθηκε πολιορκημένος από μία πολυεθνική χριστιανική δύναμη και το Ισλάμ τότε απεσύρθη. Σήμερα όμως μετά από 333 χρόνια η απειλή για την Ευρώπη είναι και πάλι υπαρκτή με άλλη μορφή. Ο σύγχρονος σουλτάνος,  ο κύριος Ταγίπ Ερντογάν, αναδεικνύεται μέσα από το μεταναστευτικό πρόβλημα κυρίαρχος παίκτης και δηλώνει ότι τα θέλει όλα εδώ και τώρα, διαφορετικά απειλεί να ανοίξει τις πύλες και να ευχηθεί στα εκατομμύρια μετανάστες ασφαλές ταξίδι προς την Ευρώπη.
  Πανικόβλητη η Ευρώπη αποφάσισε και έστειλε στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ για άμεση επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου και των τουρκικών ακτών με απώτερο στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. Βασικό ζητούμενο στις Βρυξέλλες είναι αν τελικά η Ευρώπη των 28 μπορεί να δράσει συντονισμένα ή όχι διότι η αβεβαιότητα για την Ελλάδα παραμένει, κυρίως στο σημείο που αφορά τις επιστροφές των μεταναστών στην Τουρκία και την επαναπροώθηση των προσφύγων στους προορισμούς τους, διαφορετικά η πατρίδα μας κινδυνεύει να καταντήσει ένας μόνιμος απέραντος επιδοτούμενος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών.
  Σαν λαός δεν αγνοούμε την ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού προβλήματος  διότι και οι θέσεις και η έμπρακτη αλληλεγγύη μας συνιστούν εκτός των άλλων και μία υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού. Η εθνική μας όμως ασφάλεια και τα συμφέροντα της πατρίδας είναι υπεράνω όλων των άλλων σκοπιμοτήτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...