Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ - Μαθητές του Λυκείου Ραπτόπουλου το Ευρωκοινοβούλιο

 - Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντώνη Κοσσυβάκη

Τριήμερη επίσκεψη στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιήσουν από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου μαθητές του Λυκείου Ραπτοπούλου, Δήμου Αγράφων μαζί με μαθητές που προέρχονται από μικρά νησιά.


Η επίσκεψη από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου γίνεται μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη, μέλους της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη.


Στόχος του ταξιδιού είναι να δοθεί στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους η δυνατότητα μιας πρώτης επαφής με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να γνωρίσουν από κοντά κάποιες βασικές πτυχές του τρόπου λειτουργίας τους, καθώς και να συνειδητοποιήσουν το πώς οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μαθητές και καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με έλληνες ευρωβουλευτές στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επίσης, θα επισκεφτούν τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου και θα συνομιλήσουν με συνεργάτες της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου, αρμόδιας για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, η οποία πρόσφατα επισκέφτηκε την περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου.

 Οι μαθητές επίσης θα πραγματοποιήσουν πολιτιστική περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης των Βρυξελλών, καθώς και στην πόλη της Μπριζ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους οι μαθητές θα λάβουν μέρος και θα συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις, σε τηλεοπτική εκπομπή που διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης».

Παρόντες και συνομιλητές των εφήβων οι ευρωβουλευτές Γιώργος Γραμματικάκης, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Κύπριος Λευτέρης Χριστοφόρου.

Την εκπομπή θα συντονίζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αντώνης Αλαφογιώργος.

Η πρωτοβουλία να προτείνει στους ευρωβουλευτές να καλέσουν μαθητές από το Λύκειο Ραπτοπούλου και την ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου ανήκει στον Αντώνη Κοσσυβάκη ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...